W dniach 11-12 czerwca 2022 roku w Skansenie Archeologicznym Karpacka Troja w Trzcinicy odbędzie się kolejna impreza plenerowa, z cyklu Od Troi po Bałtyk, pt. Cywilizacja od kuchni. Przybliżymy Państwu tajniki kuchni z epoki brązu oraz zdradzimy jakie potrawy pojawiały się na stołach wczesnośredniowiecznych Słowian. Odbędzie się pokaz gotowania w glinianych naczyniach na otwartym ogniu. Przyrządzona zostanie polewka z lebiody, zaserwujemy także chleb pieczony w ognisku. Pokażemy także jak w epoce brązu warzono sól.
W dniach 11-12 czerwca 2022 roku w Skansenie Archeologicznym Karpacka Troja w Trzcinicy odbędzie się kolejna impreza plenerowa, z cyklu Od Troi po Bałtyk, pt. Cywilizacja od kuchni. Przybliżymy Państwu tajniki kuchni z epoki brązu oraz zdradzimy jakie potrawy pojawiały się na stołach wczesnośredniowiecznych Słowian. Odbędzie się pokaz gotowania w glinianych naczyniach na otwartym ogniu. Przyrządzona zostanie polewka z lebiody, zaserwujemy także chleb pieczony w ognisku. Pokażemy także jak w epoce brązu warzono sól.
Zobacz również
Zmiany w Muzeum i Skansenie 2025
Życzenia świąteczne 2024
Komunikat 20.12.2024
Na szlakach historii rodzinna gra edukacyjna7-8.09.2024
Karpacki Festiwal Archeologiczny - wykłady i warsztaty starożytny Egipt
Turniej archeologiczny dla dzieci 17.08.2024 r.
Karpacki Festiwal Archeologiczny 2024
Rodzinne warsztaty archeologiczne 2024
Program imprezy Poznaj legiony rzymskie 16.06.2024