W dniach 11-12 czerwca 2022 roku w Skansenie Archeologicznym Karpacka Troja w Trzcinicy odbędzie się kolejna impreza plenerowa, z cyklu Od Troi po Bałtyk, pt. Cywilizacja od kuchni. Przybliżymy Państwu tajniki kuchni z epoki brązu oraz zdradzimy jakie potrawy pojawiały się na stołach wczesnośredniowiecznych Słowian. Odbędzie się pokaz gotowania w glinianych naczyniach na otwartym ogniu. Przyrządzona zostanie polewka z lebiody, zaserwujemy także chleb pieczony w ognisku. Pokażemy także jak w epoce brązu warzono sól.
W dniach 11-12 czerwca 2022 roku w Skansenie Archeologicznym Karpacka Troja w Trzcinicy odbędzie się kolejna impreza plenerowa, z cyklu Od Troi po Bałtyk, pt. Cywilizacja od kuchni. Przybliżymy Państwu tajniki kuchni z epoki brązu oraz zdradzimy jakie potrawy pojawiały się na stołach wczesnośredniowiecznych Słowian. Odbędzie się pokaz gotowania w glinianych naczyniach na otwartym ogniu. Przyrządzona zostanie polewka z lebiody, zaserwujemy także chleb pieczony w ognisku. Pokażemy także jak w epoce brązu warzono sól.
Zobacz również
Łucznicza Majówka 2024
Kalendarium imprez 2024
III Turniej Łuczniczy na Wałach Królewskich 01.05.2024
Komunikat Wielkanoc 2024
Życzenia Wielkanocne 2024
Zgłoszenia na festiwal 2024
Warsztaty malowania tradycyjnych pisanek 2024
III Turniej Łuczniczy na Wałach Królewskich 1.05.2024
XII Karpacki Festiwal Archeologiczny 2024
6 stycznia 2024
Życzenia na Święta Bożego Narodzenia 2023
Święto Plonów Europejskie Dni Dziedzictwa 9-10.9.2023