W dniach 11-12 czerwca 2022 roku w Skansenie Archeologicznym Karpacka Troja w Trzcinicy odbędzie się kolejna impreza plenerowa, z cyklu Od Troi po Bałtyk, pt. Cywilizacja od kuchni. Przybliżymy Państwu tajniki kuchni z epoki brązu oraz zdradzimy jakie potrawy pojawiały się na stołach wczesnośredniowiecznych Słowian. Odbędzie się pokaz gotowania w glinianych naczyniach na otwartym ogniu. Przyrządzona zostanie polewka z lebiody, zaserwujemy także chleb pieczony w ognisku. Pokażemy także jak w epoce brązu warzono sól.
W dniach 11-12 czerwca 2022 roku w Skansenie Archeologicznym Karpacka Troja w Trzcinicy odbędzie się kolejna impreza plenerowa, z cyklu Od Troi po Bałtyk, pt. Cywilizacja od kuchni. Przybliżymy Państwu tajniki kuchni z epoki brązu oraz zdradzimy jakie potrawy pojawiały się na stołach wczesnośredniowiecznych Słowian. Odbędzie się pokaz gotowania w glinianych naczyniach na otwartym ogniu. Przyrządzona zostanie polewka z lebiody, zaserwujemy także chleb pieczony w ognisku. Pokażemy także jak w epoce brązu warzono sól.
Zobacz również
Na szlakach historii rodzinna gra edukacyjna7-8.09.2024
Karpacki Festiwal Archeologiczny - wykłady i warsztaty starożytny Egipt
Turniej archeologiczny dla dzieci 17.08.2024 r.
Karpacki Festiwal Archeologiczny 2024
Rodzinne warsztaty archeologiczne 2024
Program imprezy Poznaj legiony rzymskie 16.06.2024
Poznaj legiony rzymskie 16.06.2024
Komunikat 30.05.2024
Dzień Dziecka 1.06.2024
Łucznicza Majówka 2024
Kalendarium imprez 2024
III Turniej Łuczniczy na Wałach Królewskich 01.05.2024