ozdobnik
ozdobnik
Czy wiecie co można było zjeść na obiad cztery tysiące lat temu? Na to, oraz inne pytania, o kuchnię w przeszłości postaramy się odpowiedzieć podczas tegorocznej edycji Europejskich Dni Dziedzictwa w Skansenie Karpacka Troja w Trzcinicy. Przybliżymy Wam tajniki kuchni z epoki brązu oraz zdradzimy jakie potrawy pojawiały się na stołach wczesnośredniowiecznych Słowian. Zapraszamy do poznania Smaków Przeszłości już 11 i 12 września 2021 r. 
Sobota:
12.00 – o tym co w średniowieczu jadano 
12.30 – o utensyliach kuchennych  
13.00 – inscenizacja, z kuchnią w tle
14.00 – konkurs dla publiczności z nagrodą!
14.30 – słowiańska kuchnia w przekazach podróżników i kronikarzy 
15.00 – o tym jak w średniowieczu gotowano 
15.30 – u miodosytnika 

Niedziela:
12.00 – inscenizacja, z kuchnią w tle 
12.30 – pogadanka o ziołach 
13.00 – o tym co w średniowieczu jadano 
14.00 – konkurs dla publiczności z nagrodą!
14.30 – o utensyliach kuchennych
15.00 – o tym jak w średniowieczu gotowano 
15.30 – u miodosytnika 
 

Smaki Przeszłości Europejskie Dni Dziedzictwa 2021

29.04.2021

Czy wiecie co można było zjeść na obiad cztery tysiące lat temu? Na to, oraz inne pytania, o kuchnię w przeszłości postaramy się odpowiedzieć podczas tegorocznej edycji Europejskich Dni Dziedzictwa w Skansenie Karpacka Troja w Trzcinicy. Przybliżymy Wam tajniki kuchni z epoki brązu oraz zdradzimy jakie potrawy pojawiały się na stołach wczesnośredniowiecznych Słowian. Zapraszamy do poznania Smaków Przeszłości już 11 i 12 września 2021 r. 
Sobota:
12.00 – o tym co w średniowieczu jadano 
12.30 – o utensyliach kuchennych  
13.00 – inscenizacja, z kuchnią w tle
14.00 – konkurs dla publiczności z nagrodą!
14.30 – słowiańska kuchnia w przekazach podróżników i kronikarzy 
15.00 – o tym jak w średniowieczu gotowano 
15.30 – u miodosytnika 

Niedziela:
12.00 – inscenizacja, z kuchnią w tle 
12.30 – pogadanka o ziołach 
13.00 – o tym co w średniowieczu jadano 
14.00 – konkurs dla publiczności z nagrodą!
14.30 – o utensyliach kuchennych
15.00 – o tym jak w średniowieczu gotowano 
15.30 – u miodosytnika 
 
Smaki Przeszłości Europejskie Dni Dziedzictwa 2021

Zobacz również

Wystawa - Łuk historyczny moją pasją, maj-sierpień 2025

Łucznicza majówka w Karpackiej Troi 1 - 4.05.2025

IV Turniej Łuczniczy na Wałach Królewskich 1.05.2025

Życzenia świąteczne Wielkanoc 2025

Informacja

Wystawa - Łuk historyczny moją pasją 2025

Łucznicza majówka w Karpackiej Troi 1-4.05.2025

Kalendarium imprez w Karpackiej Troi 2025

Nowa oferta edukacyjna w Karpackiej Troi 2025

IV Turniej Łuczniczy na Wałach Królewskich 1.05.2025 r.

Warsztaty malowania tradycyjnych pisanek 2025

Zgłoszenia Karpacki Festiwal Archeologiczny 2025

Używamy Cookies - Więcej zamknij
Przewiń stronę do góry

Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami. Zapisz się na newsletter!